Новий Рейтинг безпеки автомобілів 2019 року від Insurance Institute for Highway Safety

Новий Рейтинг безпеки автомобілів 2019 року від Insurance Institute for Highway Safety

Страховий інститут безпеки дорожнього руху США (Insurance Institute for Highway Safety) опублікував підсумки краш-тестів нових автомобілів 2019 року, присвоївши їм рейтинги Top Safety Pick + і Top Safety Pick.

Фахівці IIHS досліджували транспортного засобу починаючи від ударопрочности до ефективності доступних систем безпеки. В ході краш-тестів автомобілі оцінюються за такими параметрами, як безпека водія і пасажирів при ударі з малим перекриттям з боку водія або переднього пасажира, безпеку при ударі зі значним перекриттям, рівень захисту при бічному ударі, а також в разі перевертання автомобіля.

Окремо оцінюють рівень захисту ший пасажирів від травми хлиста при ударі ззаду, ефективність систем активної безпеки (зокрема, системи екстреного автоматичного гальмування), які допомагають запобігти зіткненню, і фар головного світла (найкращий результат продемонстрували повністю світлодіодні фари), а також систему кріплення дитячих сидінь .

З 30 автомобілів, які увійшли до рейтингу Top Safety Pick +, безпечними незалежно від комплектації або додаткового обладнання можна назвати тільки дві моделі авто (Honda Insight і Genesis G90), тому що для інших авто в цьому рейтингу потрібно мати додаткове обладнання, доступне тільки в максимальних комплектаціях.

Рейтинг Top Safety Pick + визначає кращий вибір транспортного засобу для забезпечення безпеки в категоріях розмірів протягом 2019 року. Великі, більш важкі транспортні засоби зазвичай забезпечують більший захист, ніж менші, легші. Таким чином, маленький автомобіль, який може претендувати на нагороду, може не захистити своїх пасажирів, як і більший автомобіль, який не отримує високий рейтинг IIHS.

Рейтинг IIHS найбезпечніших автомобілів 2019 року Top Safety Pick +

невеликий автомобіль

– Honda Insight
– Hyundai Elantra
– Kia Forte
– Kia Niro hybrid
– Kia Niro Plug-In Hybrid
– Subaru Crosstrek
– Subaru Impreza седан
– Subaru Impreza універсал
– Subaru WRX

Автомобілі середнього розміру

– Hyundai Sonata
– Kia Optima
– Subaru Legacy
– Subaru Outback
– Toyota Camry

Автомобілі середнього розміру преміум-класу

– Genesis G70
– Lexus ES

великий автомобіль

– Toyota Avalon

Великий автомобіль преміум-класу

– BMW 5 series
– Genesis G80
– Genesis G90
– Mercedes-Benz E-Class

невеликі кросовери

– Hyundai Kona
– Mazda CX-5

середньорозмірні позашляховики

– Hyundai Santa Fe
– Kia Sorento
– Subaru Ascent

Середньорозмірні позашляховики преміум-класу

– Acura RDX
– BMW X3
– Mercedes-Benz GLC
– Mercedes-Benz GLE-Class

Страховий інститут дорожньої безпеки (Insurance Institute for Highway Safety, IIHS) – американська некомерційна організація, фінансована автостраховиків, заснована в 1959 році в США. Її діяльність спрямована на зменшення кількості ДТП, збитку, а також тяжкості травм, отриманих в аваріях. Інститут здійснює дослідження, становить рейтинги безпеки популярних пасажирських автомобілів, а також споживчих товарів, що мають відношення до безпеки на дорозі, таких як автомобільні дитячі утримуючі пристрої.

Джерело: Фориншурер
URL новини: https://forinsurer.com/news/19/10/28/37327

Переклад: www.transmagistral.com.ua