Нові правила техогляду автомобілів

Нові правила техогляду автомобілів

В Україні ввели нові правила техогляду автомобілів. Що зміниться для автовласників?

З 1 травня 2019 року в Україні змінюються правила проходження обов’язкового технічного контролю (ВТК), повідомили в прес-службі Головного сервісного центру МВС України.

Буде змінений формат документа, який підтверджує успішне проходження транспортним засобом техогляду. Паперовий бланк протоколу буде видаватися суб’єктами здійснення обов’язкового технічного контролю (ВТК) в комплекті з самоклеющейся міткою радіочастотної ідентифікації.

Відповідно до пункту 30.2 Правил дорожнього руху, власник транспортного засобу зобов’язаний закріпити мітку в правій верхній частині лобового скла з його внутрішньої сторони, повідомляють в МВС.

Очікується, що дане нововведення зменшить ризик фальсифікації протоколів ОТК. Також легше буде перевіряти, допущено транспортний засіб до участі в дорожньому русі. Незабаром інформацію з самоклеющейся мітки радіочастотної ідентифікації можна буде зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного обладнання. Зміни в порядку проведення ОТК були затверджені постановою Кабінету Міністрів від 23 січня 2019 року № 46, яке було опубліковано 7 лютого 2019 року і набуває чинності через три місяці з моменту опублікування.

Якщо власник авто, що підлягає обов’язковому технічному контролю, отримав бланк протоколу ОТК до вступу в силу постанови, він зможе користуватися документом старого зразка до моменту закінчення терміну його дії.

Нагадаємо, в Україні на даний момент техогляд обов’язковий для вантажних автомобілів, таксі, автобусів і транспортних засобів, які перевозять небезпечні вантажі. Крім того, техогляд повинні проходити легкові авто, які використовуються в комерційних цілях.

Джерело: Форiншурер
URL-джерела: https://forinsurer.com/news/19/05/06/36805
Переклад:
www.transmagistral.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *